subota, 4. travnja 2020.
PRIRODNO VINO
Vrijeme mijenja vino i ne postoje dvije jednake boce, čak ni pod istom etiketom. Odlučio je ostati dosljedan svome garažnom početku i baviti se potpuno prirodnim vinarstvom, vinarstvom iza kojega stoji jedan čovjek, vinar, i koristi samo ono što mu priroda pruži, od vlastitih kvasaca do praćenja mjesečevih mijena za obavljanje određenih postupaka u fazi izrade vina.
Niti jedan vinar, kaže on, koji drži do sebe nikada neće posegnuti za umjetnim načinom poboljšanja proizvodnje. Industrijsko vinarenje pokušava u što kraćem roku obaviti procese kojima u prirodi treba više vremena. U vinariji Roxanich ne postoji nikakvo ubrzavanje, priroda čini svoje unutar vremenskog okvira koji je za to potreban. Zbog toga je vino proizvedeno na prirodan način pravi odraz godine berbe. Kakva je bila godina, takvo je i vino. Svaka je boca vremenska kapsula za one koji je znaju čitati.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar